Hem tingut el plaer de poder compartir una xerrada online amb la Mireia on ens ah explicat la importància de reduir el sucre en la ingesta dels nostres fills.
Ens ha deixat el power point i un seguit de menús tant per esmorzar com per berenar..
Gràcies Mireia!
Mireia Ventosa Masdeu
Nutricionista i Terapeuta Corporal Integrativa
L’arbre : Espai per a la Salut, el Moviment i l’Ànima
c/ Ramon i Cajal, 4 – Vilanova i la Geltrú
Telèfon : 677 572 814
ESMORZARS SALUDABLES
BATUT DE GARROFA
Ingredients (per 4 persones):
2 plàtans madurs
3 gots de beguda de civada (avena)
2 c.s. de farina de garrofa
2 dàtils o orellanes
1 cp de canyella o vainilla en pols
Un pessic de sal
Preparació:
Passar per la batedora tots els ingredients junts i servir.
Beneficis nutricionals:
PROPIETATS:
Alternativa lleugera i saludable als batuts industrials amb làctis i xocolata.
Ric en minerals com el potassi, fòsfor i calci.
Aporta importants quantitats de vitamina A i C.
Ric en antioxidants.
Ideal pels nens, esportistes i en dietes per aprimar.
MUSLI AMB FRUITA
Ingredients (per persona):
30g de flocs de civada
1 peça de fruita fresca del temps (primavera i estiu) o poma/pera en compota (a la tardor i l’hivern)
1cp de fruits secs o pipes de carbassa, gira-sol i sèsam
1 got de beguda d’arròs o civada o un iogurt natural
Preparació:
Barrejar tots els ingredients i servir tèbi o calent (època de fred)
Beneficis nutricionals:
Esmorzar molt energètic i calmant del sistema nerviós
Alt aport de vitamines A, B i C i greixos essencials (omega 3 i 6), aminoàcids
Ric en calci, fòsfor i silici altres minerals
Ideal per nens, esportistes i persones amb molta activitat física forta
ARRÒS, MILL O POLENTA AMB FRUITA
Ingredients (per persona):
1 tassa d’arròs integral barrejat amb mill o polenta bullida
Compota de poma o pera o carbassa o panses o orellanes o figues seques
1 cp de pipes de carbassa, gira-sol, i/o sèsam
1 pessic de canyella en pols
Amb un got de beguda vegetal d’arròs, civada o coco
Preparació:
Barrejar tots els ingredients i servir tèbi o calent (tardor i hivern)
Beneficis nutricionals:
Esmorzar molt energètic, nutritiu, saciant i digestiu
Alt aport de vitamines A i B i greixos essencials (omega 3 i 6)
Ric en calci i magnesi i fibra alimentària
Ideal per nens, estudiants (ajuda a concentrar-se) i per reduir toxines
ENTREPÀ
60-100g de pa (millor integral) amb tomàquet i 1cp d’oli d’oliva verge extra i 20-40g de formatge de cabra o ovella, pernil cuit o salat, gall dindi o tonyina en oli d’oliva
TORRADES AMB ALVOCAT
60-100g de pa torrat (millor integral) amb alvocat i melmelada o alvocat i tomàquet filetejat, sal i pebre.
BERENARS SALUDABLES
Qualsevol dels esmorzars podríem donar per berenar i algunes altres opcions:
FRUITA DEL TEMPS O BATUT DE FRUITA DEL TEMPS
Ingredients pel batut (4 persones):
3-5 peces de fruita del temps
3 gots de beguda d’arròs, civada, coco o ametlles
4-5 avellanes torrades, pelades i triturades
2 c.s. de flocs de civada
1 c.p. de melassa d’arròs
Preparació:
Batre tots els ingredients en una batedora
Beneficis nutricionals:
Antioxidant i vitamínic, energitzant després de fer exercici i/o dia d’escola, refrescant i lleuger per digerir si s’ha de seguir amb activitat
BASTONETS DE PASTANAGA O COGOMBRE AMB HUMUS O TAHIN O PATÈ D’OLIVES
Ingredients: 1-2 pastanagues o 1 cogombre petit tallats a tires llargues per sucar a humus o tahin:
L’humus:
1 tassa de cigrons bullits
2 c.s. de tahin (purè de sèsam)
2 dents d’all
2 c.s. de suc de llimona
2 c.s.de tamari o sal al gust
1 c.s. d’oli d’oliva i una mica de comí per facilitar digestió i millorar sabor
Tahin amb miso:
1 c.s. de tahin amb 1 c.p. de miso i unes gotes d’aigua per remenar i fer una massa més untuosa.
Patè d’olives:
200g d’olives sense os i 7-8 nous pelades i triturar-ho amb batedora i afegir el suc de mitja llimona.