Hem tingut el plaer de poder compartir una xerrada online amb la Mireia on ens ah explicat la importància de reduir el sucre en la ingesta dels nostres fills.

Ens ha deixat el power point i un seguit de menús tant per esmorzar com per berenar..

Gràcies Mireia!

Mireia Ventosa Masdeu

Nutricionista i Terapeuta Corporal Integrativa

L’arbre : Espai per a la Salut, el Moviment i l’Ànima

c/ Ramon i Cajal, 4 – Vilanova i la Geltrú

Telèfon : 677 572 814

ESMORZARS SALUDABLES

BATUT DE GARROFA

Ingredients (per 4 persones):

2 plàtans madurs
3 gots de beguda de civada (avena)
2 c.s. de farina de garrofa
2 dàtils o orellanes
1 cp de canyella o vainilla en pols
Un pessic de sal

Preparació:

Passar per la batedora tots els ingredients junts i servir.

Beneficis nutricionals:

PROPIETATS:
Alternativa lleugera i saludable als batuts industrials amb làctis i xocolata.
Ric en minerals com el potassi, fòsfor i calci.
Aporta importants quantitats de vitamina A i C.
Ric en antioxidants.
Ideal pels nens, esportistes i en dietes per aprimar.

 MUSLI AMB FRUITA

Ingredients (per  persona):

30g de flocs de civada

1 peça de fruita fresca del temps (primavera i estiu) o poma/pera en compota (a la tardor i l’hivern)

1cp de fruits secs o pipes de carbassa, gira-sol i sèsam

1 got de beguda d’arròs o civada o un iogurt natural

Preparació:

Barrejar tots els ingredients i servir tèbi o calent (època de fred)

Beneficis nutricionals:

Esmorzar molt energètic i calmant del sistema nerviós

Alt aport de vitamines A, B i C i greixos essencials (omega 3 i 6), aminoàcids

Ric en calci, fòsfor i silici altres minerals

Ideal per nens, esportistes i persones amb molta activitat física forta

 

ARRÒS, MILL O POLENTA AMB FRUITA

Ingredients (per  persona):

1 tassa d’arròs integral barrejat amb mill o polenta bullida

Compota de poma o pera o carbassa o panses o orellanes o figues seques

1 cp de pipes de carbassa, gira-sol, i/o sèsam

1 pessic de canyella en pols

Amb un got de beguda vegetal d’arròs, civada o coco

Preparació:

Barrejar tots els ingredients i servir tèbi o calent (tardor i hivern)

Beneficis nutricionals:

Esmorzar molt energètic, nutritiu, saciant i digestiu

Alt aport de vitamines A i B i greixos essencials (omega 3 i 6)

Ric en calci i magnesi i fibra alimentària

Ideal per nens, estudiants (ajuda a concentrar-se) i per reduir toxines

 

ENTREPÀ

60-100g de pa (millor integral) amb tomàquet i 1cp d’oli d’oliva verge extra i 20-40g de formatge de cabra o ovella, pernil cuit o salat, gall dindi o tonyina en oli d’oliva

 

TORRADES AMB ALVOCAT

60-100g de pa torrat (millor integral) amb alvocat i melmelada o alvocat i tomàquet filetejat, sal i pebre.

BERENARS SALUDABLES

Qualsevol dels esmorzars podríem donar per berenar i algunes altres opcions:

FRUITA DEL TEMPS O BATUT DE FRUITA DEL TEMPS

Ingredients pel batut (4 persones):

3-5 peces de fruita del temps

3 gots de beguda d’arròs, civada, coco o ametlles

4-5 avellanes torrades, pelades i triturades

2 c.s. de flocs de civada

1 c.p. de melassa d’arròs

Preparació:

Batre tots els ingredients en una batedora

Beneficis nutricionals:

Antioxidant i vitamínic, energitzant després de fer exercici i/o dia d’escola, refrescant i lleuger per digerir si s’ha de seguir amb activitat

 

BASTONETS DE PASTANAGA O COGOMBRE AMB HUMUS O TAHIN O PATÈ D’OLIVES

Ingredients: 1-2 pastanagues o 1 cogombre petit tallats a tires llargues per sucar a humus o tahin:

L’humus:

1 tassa de cigrons bullits

2 c.s. de tahin (purè de sèsam)

2 dents d’all

2 c.s. de suc de llimona

2 c.s.de tamari o sal al gust

1 c.s. d’oli d’oliva i una mica de comí per facilitar digestió i millorar sabor

Tahin amb miso:

1 c.s. de tahin amb 1 c.p. de miso i unes gotes d’aigua per remenar i fer una massa més untuosa.

Patè d’olives: 

200g d’olives sense os i 7-8 nous pelades i triturar-ho amb batedora i afegir el suc de mitja llimona.